Ljudvågen.se - Musikaler, Teater och konserter i Varberg

Event 

Blood Broothers, PS-musikal
Title:
Blood Broothers, PS-musikal
When:
22/07 2009 - 02/08 2009 19.30 - 22.00
Where:
Varbergs Teater - Varberg
Category:
Musikal

Description

Handlingen i korthet

BLOOD BROTHERS är skriven av den legendariske Willy Russell, och berättar den bedårande och rörande historien om ett tvillingpar som skiljs åt vid födseln. De växer upp på varsitt håll och möts sedan igen, vilket får tragiska konsekvenser. Historien börjar med att Mrs Johnstone sjunger om hur hon redan vid 25 års ålder blivit mamma till sju barn. Hon berättar om hur hennes man har lämnat henne för en annan kvinna och att hon nu väntar sitt åttonde barn. Mrs Johnstone får ett jobb som städerska hos den välbärgade Mrs Lyons och hon upptäcker snart att hon väntar tvillingar och hon blir orolig för att de sociala myndigheterna ska ta tvillingarna från henne. Mrs Lyons får reda på detta och berättar att hon själv inte kan få några barn och erbjuder sig att adoptera en av tvillingarna. Mrs Johnstone föder två pojkar, Michael och Edward, och Mrs Lyons tar hand om sitt barn Edward. Handlingen flyttar fram sju år och de bägge barnen möts på en lekplats och de börjar leka ihop. Pojkarna upptäcker att de är födda på samma dag och de tror att ödet har bestämt att skulle träffas. För att befästa detta tar de och byter blod med varandra och blir Blood Brothers. Bland de fantastiska låtarna finns Bright New Day, Marilyn Monroe och den känsloladdade hitlåten Tell Me It’s Not True. Blood Brothers har hyllats som en av de bästa musikalerna någonsin – den har vunnit inte mindre än fyra utmärkelser för bästa musikal i London och Tony-nominerats sju gånger på Broadway – och bokas nu för tjugonde året i rad.

Föreställningen är 2,5 tim lång inklusive 20 minuters paus.A MIRACLE! STILL UNMISSABLE AND UNBEATABLE" The Spectator

"THE BEST MUSICAL IN THE WEST END" The Mirror

"GRIPPING, GRITTY AND SUPERBLY HUMMABLE - IT'S A MUST!" Mail On Sunday

Venue

Plats:
Varbergs Teater
City:
Varberg
State:
Halland
Country:
Country: se

Description

Varbergs Teater byggdes 1895 efter ritningar av arkitekten L S J Kellman. 1961 genomfördes en större restaurering under ledning av arkitekten Artur von Schmalensee. Parketten och de två raderna rymmer tillsammans 319 åskådarplatser, en minskning med 78 platser genom åren.

Teatern ligger i korsningen av Engelbrektsgatan/Kungsgatan, den senare Varbergs genomfartsled till mitten av 1940-talet.

Den används även som biograf- föreläsnings- och konsertlokal och är känd för sin goda akustik. Den kan vid behov sammanlänkas med intilliggande Varbergs Bibliotek.

Länsstyrelsen i Halland förordar i mars 2009 att Varbergs Teater förklaras som byggnadsminne.

Hemsidan skpades av Webbkreation - © 2009 Ljudvågen AB