Ljudvågen.se - Musikaler, Teater och konserter i Varberg

Event 

Title:
Rocky horror show
When:
31/01 2008 - 03/08 2008 
Where:
Varbergs Teater - Varberg
Category:
Musikal

Description

The Rocky Horror Show, pjäs författad av Richard O'Brien. Pjäsen sattes upp som musikal första gången sommaren 1973 på teatern Royal Court Theather upstairs i London, lokalen höll runt 60 personer. Musikalen fick inget annat än lysande rescensioner. När det blev en sådan succé förflyttades den vidare till Los Angeles och the Roxy. En av originalskådespelaren följde med dit, Tim Curry. Curry, som redan i London hade spelat Frank N Furter, gjorde rollen nu också i L.A., senare även i New York och självklart i filmen The Rocky Horror Picture Show som hade premiär 1975.

Handlingen i korthet: Brad Majors och Janet Weiss är ett nyförlovat par som, en stormig natt, tar bilen för att hälsa på sin gemensamme vän, dr. Scott. Bilen går sönder och de tvingas söka skydd i ett närbeläget slott. Ett slott som ägs av Dr. Frank n Furter. Brad och Janet är ett oerhört naivt och oerfaret ungt par. När de nu kommer till Franks boning och upplever en dekadens bortom deras vildaste fantasi rubbas hela deras värld. I slottet finns förutom Frank, hans betjänt Riff-Raff, husan Magenta och en groupie, Columbia. Riff-Raff upprörs av Franks beteende och kan inte förstå, eller, acceptera det. Spänningarna byggs upp och brister så småningom.

Venue

Plats:
Varbergs Teater
City:
Varberg
State:
Halland
Country:
Country: se

Description

Varbergs Teater byggdes 1895 efter ritningar av arkitekten L S J Kellman. 1961 genomfördes en större restaurering under ledning av arkitekten Artur von Schmalensee. Parketten och de två raderna rymmer tillsammans 319 åskådarplatser, en minskning med 78 platser genom åren.

Teatern ligger i korsningen av Engelbrektsgatan/Kungsgatan, den senare Varbergs genomfartsled till mitten av 1940-talet.

Den används även som biograf- föreläsnings- och konsertlokal och är känd för sin goda akustik. Den kan vid behov sammanlänkas med intilliggande Varbergs Bibliotek.

Länsstyrelsen i Halland förordar i mars 2009 att Varbergs Teater förklaras som byggnadsminne.

Hemsidan skpades av Webbkreation - © 2009 Ljudvågen AB