Ljudvågen.se - Musikaler, Teater och konserter i Varberg

Event 

Title:
PS-musikalen 2010 HAIR
When:
27/07 2010 19.30
Where:
Varbergs Teater - Varberg
Category:
Musikal

Description

Hair, kallad "the Tribal Love-Rock-Musical", är en musikal om hippiekulturen och flower power-generationen. Den skrevs av James Rado och Gerome Ragni med musik av Galt MacDermot. Urpremiären, i New York, ägde rum, off-Broadway, den 17 oktober 1967. I april 1968 flyttade den till Broadway, Biltmore Theatre, där den gick i 1.873 föreställningar. Musikalen vållade stor uppståndelse då nakenhet förekom i några scener, något som blev ett rättsärende då föreställningen lämnade New York.

Många av musikalens låtar är välkända såsom "Aquarius", "I Got Life", "Manchester England", "Easy to Be Hard", "Good Morning Starshine" och "Let the Sunshine In".

Musikalen Hair bygger på historien om hippierörelsen på 60-talet i USA. Den utspelar sig i en tid då människorna trodde att kärlek kunde förändra världen. De unga trodde att går man bara emot kriget så slutar det. Vietnamkriget var allas angelägenhet och dåtidens ungdom gjorde uppror mot såväl konventioner som sittande regering.

I år är det över fyrtio år sedan som musikalen hade premiär i New York, sedan har den spelats många gånger om. Musikalen kom till Sverige, hösten 1968 och spelades på Scala i Stockholm, det var f.ö. Europapremiär.


Länk till den officiella hemsidan för musikalen HAIR
http://www.hairthemusical.com

Övriga musikaler i London
http://www.londonmusikaler.se

Venue

Plats:
Varbergs Teater
City:
Varberg
State:
Halland
Country:
Country: se

Description

Varbergs Teater byggdes 1895 efter ritningar av arkitekten L S J Kellman. 1961 genomfördes en större restaurering under ledning av arkitekten Artur von Schmalensee. Parketten och de två raderna rymmer tillsammans 319 åskådarplatser, en minskning med 78 platser genom åren.

Teatern ligger i korsningen av Engelbrektsgatan/Kungsgatan, den senare Varbergs genomfartsled till mitten av 1940-talet.

Den används även som biograf- föreläsnings- och konsertlokal och är känd för sin goda akustik. Den kan vid behov sammanlänkas med intilliggande Varbergs Bibliotek.

Länsstyrelsen i Halland förordar i mars 2009 att Varbergs Teater förklaras som byggnadsminne.

Hemsidan skpades av Webbkreation - © 2009 Ljudvågen AB